TELEVIZOR SAMSUNG 43TU7092, performante (review)

    Sunt placut surprins de Samsung 43TU7092, un televizor de care pot spune cu adevarat ca este slim fit, cu o margine subire ce incadreaza la interior un ecran de 108 cm. Chiar daca nu vizeaza o gama de pret superioara, Samsung 43TU7092 se achita foarte bine in ceea ce priveste calitatea imaginilor, rezolutia UHD 4K fiind scalata foarte bine, atunci cand vine vorba de continut video premium, sau net inferior catre o versiune cat mai buna, apropiata de performantele aratate pe hartie. Interfata Smart vine ca un bonus in tot acest design, fiind desigur clasicul sistem Tizen, imbunatatit ca versiune dar cu acelasi mod de operare de care ne-am obisnuit de la generatiile anterioare, rapid, fasnet si intuitiv. Aici gasesti ca aplicatii preinstalate, Netflix, YouTube sau HBO Go, tot pachetul care sa compenseze programul „nasol” de la tv, la cea mai buna calitate. Pe langa functia de televizor, il poti folosi si pe post de monitor conectat la consola de jocuri PS sau la un calculator sau laptop personal. Imaginile expuse in fata ta vor crea o emulatie intre tine si realitatea transmisa, datorita paletei largi de culori si a detaliilor scoase foarte bine in evidenta. Este o experienta unica, data de gama de culori multipla ce participa la transformarea imaginilor intr-o realitate observabila chiar de la tine acasa.

Televizor Samsung 43TU7092, 108 cm, Smart, 4K Ultra HD, LED, Clasa A


      Televizorul poate fi controlat de la distanta cu ajutorul telecomenzii din dotare si incorporeaza functii atat pentru zona de interfata si televizor. Sistemul de operare Tizen este unul standard folosit de catre cei de la Samsung pe majoritatea televizoarelor din portofoliu. Exista un Market Place dedicat de unde utilizatorii pot descarca aplicatii specifice, compatibile cu acesta. Sistemul de operare Tizen suporta Wi-Fi Direct, tehnologie disponibila pe majoritatea smartphone-urilor din noua generatie prin care poti partaja cu usurinta continut de pe dispozitivele mobile pe ecranul acestuia. Aplicatiile cele mai des utilizate pot fi costumizate in bara de favorite pentru a fi accesate intr-un tip cat mai scurt posibil. Puterea de lucru este propulsata de procesorul intern Quad Core ce asigura fluenta navigarii rapide, dar si performante multiple in cazul aplicatiilor de gaming mai solicitante din punct de vedere al resurselor hardware.

Televizor Samsung 43TU7092, 108 cm, Smart, 4K Ultra HD, LED, Clasa A


     Ca dimensiuni cei 108 cm il fac sa fie recomandat pentru incaperi de dimensiuni medii si mici, sau chiar in cadrul unor bucatarii open space. Rama care inconjoara ecranul este aproape inexistenta, suprafata care o acopera fiind atat de mica incat de la distanta ecranul pare de la distanta ca nu este marginit de o rama. Cele doua picioruse de sustinere pozitionate la cele doua capete de ecran au un design minimalist, oferins stabilitate pe orice tip de suprafata. Daca vei dori sa montezi televizorul pe perete acesta beneficiaza de un sistem de montare care iti va permite sa il pozitionezi astfel incat sa nu ramana spatiu deloc intre el si perete. Canalele circulare din dreptul picioruselor de sustinere in format tubeless, ascund aproape perfect cablurile de conexiune din spatele televizorului ceea ce contribuie la acest design frumos al televizorului. 



      Rezolutia maxima suportata de ecranul plat de 108 cm este de 3840 x 2160 pixels. Motoarele tehnice care lucreaza la procesarea imaginilor sunt: UHD Dimming – este un sistem de scalare a imaginilor ce sunt transmise sub acest standard ce imbunatateste semnificativ calitatea adaugand cadre suplimentare de tranzitie, HDR10 – adauga dinamica imaginii, culorile sunt mai intense, la fel si nuantele de alb si negru, HLG –  este tehnologia ce face legatura dintre imagini si sunet, activand toate caracteristicile disponibile audio (Dolby Sound, DTS, etc) in functie de imaginea transmisa, Contrast Enhancer – ajusteaza automat contrastul la luminozitatea de interior a camerei tale, Auto Motion Plus – surprinde detalii exacte in cadrul snenelor de actiune ce se succed rapid, Film Mode – specific filmelor, Natural Mode Support, etc. Cu optounea Picture in Picture poti suprapune pe ecran pana la 4 ecrane impartite in 4 zone diferite care sa arate interfata smart sau alte posturi Tv concomitent. O alte tehnologie exclusiva Samsung, UHD Dimming, functioneaza aplicand principiul reducerii luminii de pe fundal din anumite zone ale ecranului pentru a accentua astfel culorile de negru inchis si umbrele personajelor din actiunea imaginilor transmise. Auto Depth Enhancer este o tehnologie inovativa specifica televizoarelor UHD ce analizeaza fiecare imagine si o ajusteaza in mod automat pentru a sublinia profunzimea culorilor si a diferentelor de contrast dintre alb si negru. 


      Sunetul dual prin cele doua canale proprii este un alt element care reuseste sa impresioneze. Nu e nevoie sa il ridici la maxim pentru a avea parte de un sunet puternic dar si in cazul urcarii in volum, acesta isi pastreaza consistenta si claritatea. Inaltele se aud bine in rezonanta, la fel si bass-ul experienta fiind una pe cat se poate de interesanta.. Acesta este compatibil cu Dolby Digital Plus, DTS Codecs, Bluetooth Audio si DTS Premium Sound specific pentru sistemele de tip home cinema, Multiroom Link, etc. Puterea maxima a boxelor incorporate este de 10 W.

     Tunerul digital cu care vine dotat recomanda acest televizor ca fiind perfect compatibil cu noile norme de transmisie europeana lucru care se va vedea din punct de vedere al posturilor multe la numar pe care le va putea receptiona. In cazul in care vei rata una din emisiunile tale preferate, cu functia PVR, poti seta ca acesta sa inregistreze pe un HDD extern prin programare la ora si programul dorit. Pentru a simplifica modul de conectare la reteaua de cablu, acesta a fost prevazut si cu slot CI+. Televizorul Samsung este compatibil si cu sistemele moderne de comanda de la distanta, folosind Alexa Home, Bixby si Google Assistant. E usor astfel sa schimbi canalele, sau sa cauti online informatiile de interes general, folosind o simpla comanda vocala. E un exercitiu foarte bun si pentru a imbunatati cunostiintele de limba engleza. 

     Acesta sta foarte bine si din punct de vedere al conectivitatii fiind dotat cu 2 porturi HDMI, port component, 1 port USB 2.0, minijack pentru casti, si iesire audio digitala. Playerul media incorporat iti va da posibilitatea sa urmaresti filmul sau serialul tau preferat direct de pe stick pur si simplu conectand la portul USB 2.0. Vei putea conecta la acesta chiar si alte dispozitive ce ruleaza Android apoi reda imagini pe ecranul generos. Pentru internet conexiunea este disponibila fie prin wireless, sau LAN cu suport IPv6. 


     Televizorul ofera diferite metode de conectare a dispozitivelor mobile, partajare sunet, sau streaming de continut video de pe oricare dispozitiv portabil din jurul tau. Odata sincronizate, telefonul tau sau tableta se vor conecta rapid cu acesta pentru a apela functiile preferate mult mai usor. Pentru cei care prefera sa foloseasca televizorul pentru jocuri video, conectat la o consola PS4, exista un mod optim stabilit de producator pentru o experienta cat mai buna a transferului de informatie pe ecranul acestuia. Ate tehnologii disponibile pentru acest televizor, Samsung 43TU7092, fac referire la Wi-FI Direct (pentru telefoanele cu suport Wi-Fi Direct), ConnectShare – partajare rapida de continut cu dispozitive din jur, Mobile to Tv prin DLNA sau Mirroring, Teletext, activare subtitrari si functie de oprire programata in timp. Televizorul Samsung este compatibil si cu tehnologia Time Shift, asta daca operatorul de cablu la care esti abonat o permite.


      Cei de la Samsung au dezvoltat chiar si o aplicatie dedicata, de comanda, care functioneaza la fel ca o telecomanda. Atunci cand nu gasesti telecomanda, telefonul iti vine in ajutor. Aplicatia dedicata Samsung poate fi descarcata din market sub numele de „SmartThings”. Pentru posesorii de Iphone, cei de la Samsung aduc ca noutate posibilitatea de folosire a serviciului iTunes Video si AirPlay support. Cu AirPlay 2 incorporat, poti transmite sau partaja continut de pe dispozitivele Apple pe ecranul mare. Poti reda fara probleme videoclipuri, muzica, fotografii si multe altele de pe iPhone, iPad si Mac pe televizorul Samsung.

   In mare Samsung 43TU7092 cantareste in greutate 8.3 Kg, avand un consum general de 69 W. Accesoriile incluse in mod aditional in pachetul comandat sunt: manualul de utilizare, telecomanda si cablul de alimentare. Imaginea este clara, setup-ul este foarte usor, intuitiv. Experienta in utilizare este foarte buna, dat fiind interfata intuitiva care raspunde foarte prompt la comenzi. Telecomanda este micuta, slim, minimalista, cu doar cateva butoane care iti permit sa accesezi toate functiile TV-ului.

Recomandare:

       Este alegerea perfecta daca iti doresti un televizor performant capabil sa redea o imagine clara intr-un format superior UHD disponibil la un pret foarte bun: Verifica oferta pret

      Primesti garantie 2 ani iar transportul efectuat in regim rapid daca il comanzi de aici


      Deasemenea daca ai noroc, il poti achizitiona chiar la reducere de pret, pret la care consider ca este un best buy: Verifica pret redus



Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Oala sub presiune electrica Tefal CY505E30 One Pot, review & pareri

Aparat de aer conditionat Daewoo DSB-F1281ELH-VK Inverter performante tehnice