Cuptor incorporabil Electrolux EZF5C50Z, performante (review)

    Electrolux EZF5C50Z este un cuptor incorporabil recomandat ca fiind alegerea potrivita pentru acele bucatarii care nu poseda un spatiu tocmai generos, capacitatea sa de 57 litri fiind mai mult decat suficienta. Electrolux EZF5C50Z este modelul cel mai accesibil ca pret, ce ofera beneficii net superioare fata de gama precedenta. Diferente foarte mari nu apar intre aceste modele, Electrolux EZF5C50Z fiind mai ieftin, unica schimbare fata de modelele mai scumpe find lipsa panoului de comanda prin touch-screen. 

     Modelul de fata beneficiaza de doua selectoare, unul pentru temperatura si altul pentru programe. Finisajele materialelor sunt unele exemplare in care culoarea neagra ce primeaza adauga un plus de eleganta la aspectul aparatului. Ca noutate, cuptorul Electrolux utilizeaza asa numita tehnologie SurroundCook ce asigura ca temperaturile interne sunt constante pe toata durata procesului de gatit cu ajutorul ventilatorului care circula aerul si caldura. Astfel, nu mai trebuie sa intorci preparatele sau sa repozitionezi tavile. Even Cooking, distribuie caldura prin tot cuptorul, asigurandu-se ca totul este gatit uniform.

                                 Cuptor incorporabil Electrolux EZF5C50Z, Electric, 57 l, Autocuratare catalitica, Grill, Timer, SurroundCook, Clasa A, Negru

    Fiind un aparat de dimensiuni medii, de capacitate 57 litri, acesta poate fi incorporat in mobila de bucatarie pentru a acoperi din spatiul necesar, avand urmatoarele dimensiuni: 59 cm inaltime, 56 latime si 55 cm adancime. Pentru incastarea in mobilierul de bucatarie trebuie sa iei in considerare un spatiu de dimensiuni 60 x 57 x 57 cm. Nu este o operatiune simpla, intreg procesul de instalare necesitand experienta unei persoane experimentate care a mai efectuat lucrari de acest tip. Deasemenea la ridicarea aparatului pentru punerea pe pozitie, va fi nevoie de un ajutor sporit din partea a minim 2 persoane, greutatea sa fiind de 29.4 Kg. 
                                          Cuptor incorporabil Electrolux EZF5C50Z, Electric, 57 l, Autocuratare catalitica, Grill, Timer, SurroundCook, Clasa A, Negru

      Panoul de comanda cu afisaj LCD actionat de 2 comutatoare, pozitionat frontal, impreuna cu programatorul electronic indeplinesc functiile de: setare temperatura si selector de programe. In dreapta panoului se afla butonul retractabil de selectie temperatura, unde avem posibilitatea sa selectam nivelul de temperatura necesar de la 50°C la 275°C pentru prepararea fiecarui aliment. In partea stanga a panoului de control se afla butonul rotativ, de unde avem posibilitatea de a selecta unul din cele 8 functii de coacere cu care este dotat cuptorul. Această interfaţă cu butoane moderne, oferă acces direct la temperatură şi la modurile de încălzire practice. Modul de operare al functiilor este intuitiv, activarea acestora fiind semnalizat atat prin aprinderea becurilor LED sepcifice dar si din zona ecranului LCD. Constructiv cuptorul are un aspect robust cu un spatiu interior de 57 litri, cu iluminare interioara, fiind dotat cu: tava pentru scurgere grasimii si gratar din sarma.

     Cuptorul are in dotare ghidaje din sarma pentru tavi. Fiind realizate din oţel cromat, ghidajele laterale demontabile asigură stabilitatea tăvilor de copt şi facilitează glisarea la introducerea şi scoaterea acestora din cuptor. Ghidajele pot fi scoase şi spălate în maşina de spălat vase.
                               Cuptor incorporabil Electrolux EZF5C50Z, Electric, 57 l, Autocuratare catalitica, Grill, Timer, SurroundCook, Clasa A, Negru

       In plus cuptorul are in dotare si 1 pereche de suporturi telescopice pentru tavi. Fiind realizate din oţel cromat, ghidajele laterale telescopice demontabile asigură stabilitatea tăvilor de copt şi facilitează glisarea la introducerea şi scoaterea acestora din cuptor. La fel suporturile telescopice pot fi scoase şi spălate în maşina de spălat vase. Cu forma Home Made rotunda, inspirata de cuptoarele traditionale cu lemne, aceasta forma caracteristica permite aerului cald sa circule liber. Mancarea este incalzita uniform si din toate directiile, fiind astfel perfect preparata, crocanta la exterior si suculenta la interior. Acest model are şi un sistem de ventilaţie excentric, care distribuie căldura uniform, producand o coacere rapida şi uniforma, iar alimentele nu se ard şi nu se prind de vas, deoarece căldura vine din toate direcţiile, fiind dispersata de ventilator. 

      Usa cuptorului este alcatuita din 2 straturii de sticla ce asigua o buna izolare termica, in plus un ventilator ascuns asigura o racire tangentiala a carcasei cuptorului si prin intermediul unor fante si a geamului de la usa cuptorului. Uşa cuptorului cu geam demontabil este prevăzută pe interior cu o suprafaţă din sticlă perfect netedă, fără şuruburi sau nituri. Această soluţie înseamnă siguranţă sporită în utilizare şi curăţare mai uşoară. Uşa mai este prevăzută si cu balamale mici şi mai stabile pentru a îmbunătăţi funcţionalitatea şi aspectul estetic al cuptorului. Balamalele usilor au un profil neted si in acelasi timp sunt rezistente si durabile.
                                      Cuptor incorporabil Electrolux EZF5C50Z, Electric, 57 l, Autocuratare catalitica, Grill, Timer, SurroundCook, Clasa A, Negru
      Alte caracteristici care trebuie mentionate sunt urmatoarele: usa cu sistem de curatare usor si cu aspect reflexiv. Astfel usa interioara a cuptorului isi va pastra aspectul stralucitor initial, cu eforturi minime de intretinere. Acest model cu autocuratare catalitica de la Electrolux are un panou catalitic pe peretele din spate al cuptorului cu un strat gros de email, care actioneaza ca un absorbant ce atrage grasimea si murdaria, permitand indepartarea cu usurinta a resturilor de mancare. 
      
     Printr-o simpla apasare de buton, chiar si grasimile care se depun in colturile greu accesibile ale cuptorului se scurg, lasand suprafata curata si stralucitoare. Aceasta tehnologie cu auto-curatare porneste automat cand temperatura cuptorului ajunge la 250°C. Acum, poti curata cuptorul cu usurinta. Datorita sistemului de incalzire Ultra Fan Plus cu ventilator supradimensionat pozitionat excentric si design de ghidare a aerului, alimentele sunt gatite uniform, indiferent unde se afla in cuptor.

                                     Cuptor incorporabil Electrolux EZF5C50Z, Electric, 57 l, Autocuratare catalitica, Grill, Timer, SurroundCook, Clasa A, Negru

      Aparatul are 8 functii si distributie a energiei termice care vor contribui la realizarea a diferitelor feluri de mancare fara a pierde gustul si calitătile utile ale produselor. Pe langa acestea avem la dispozitie si o functie speciala pentru a putea pregati o mare varietate de produse chiar si a unor produse congelate fara a mai astepta dezghetarea. Pe partea de funcții, modelul dispune de urmatoarele imbunatatiri: Cu grill-ul electric mare/mic cu circuit dublu, avand puterea maxima de 2500 W/h, obţinem cele mai bune rezultate la rumenire, chiar şi cu vase mai mici. Optiunea grill face ca rumenirea paini prajite sa fie rapida si usoara. Este cea mai buna modalitate de a rumeni painea prajita servita la micul dejun, de a prepara kebab si legume si de a face toppingurile mai crocante. Aparatul detine tehnologia Turbo Grill unde gratarul consta in utilizarea simultana a elementului de gratar si a ventilatorului. Aceasta functie este perfecta pentru prajirea pe gratar a feliilor groase de carne. Gatit traditional cu functionarea elementelor de incalzire superioara si inferioara. Aceasta functie este ideala pentru pregatirea carnii, a painii sau a diferitelor produse de patiserie si pentru pizza. In plus functia este eficienta doar pentru gatirea preparatelor pe un singur nivel al cuptorului, de obicei pe raftul din mijloc (nivelul 2). Preparatul se poate muta mai sus sau mai jos in functie de preferintele pe care le ai la coacere. Daca vrei sa fie preparatul mai rumenit, il poti muta pe un raft mai sus, mai aproape de caldura din partea superioara. Gatit traditional cu incalzire in partea inferioara a cuptorului. Aceasta functie este potrivita pentru prepararea alimentelor cu gatire lenta, care necesita caldura din partea inferioara, fara a fi rumenite sau pentru incalzire. Gatit traditional cu incalzire in partea superioara a cuptorului. Aceasta functie este potrivita pentru pentru a rumeni produsele din cuptor la sfarsitul ciclului de coacere. Funcţia de convecţie 3D a aerului asigură o distribuţie optimă a căldurii şi o circulatie permanentă a aerului fierbinte. Aceasta functie este posibila din punct de vedere tehnologic deoarece constructiv aparatul are o rezistenta suplimentara ascunsa de forma circulara care este amplasata in jurul ventilatorului din cuptor.

       Beneficiaza de gatire uniforma cu ajutorul functiei Multilevel Cooking (gatire pe mai multe niveluri). Inelul suplimentar de caldura iti permite sa gatesti uniform pe trei niveluri. Perfect pentru crearea celor mai delicioase prajituri si a celor mai bune placinte.

      La sfarsitul programului de coacere un semnal sonor ne avertizeazade incheierea ciclului programat. Cuptorul Electrolux este un produs ce se incadreaza intr-un inalt standard de energie, anume clasa A cu un consum de energie de 0,85 KWh/ciclu de coacere static cu rezistenta sus si jos si puterea de 2500 W.  Analizand caracteristicile cu care este prevazut acest cuptor oferta este atractiva. Accesoriile cuptorului sunt urmatoare: 1 tava colectoare din email, 1 tava de coacere, 1 gratar cromat pentru grill, ghidaje din sarma si 1 pereche de suporturi telescopice.

Recomandare:

   Este alegerea perfecta daca iti doresti un cuptor performant care sa faca fata cu brio indiferent de situatie si cerinte la un pret foarte bunVerifica oferte pret

   Primesti garantie 2 ani daca il comanzi de aici

     Deasemenea daca ai noroc, zilele acestea il poti achizitiona la reducere, avand un discount semnificativ: Verifica pret redus


                                          Cuptor incorporabil Electrolux EZF5C50Z, Electric, 57 l, Autocuratare catalitica, Grill, Timer, SurroundCook, Clasa A, Negru

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Oala sub presiune electrica Tefal CY505E30 One Pot, review & pareri

Aparat de aer conditionat Daewoo DSB-F1281ELH-VK Inverter performante tehnice

TELEVIZOR SAMSUNG 43TU7092, performante (review)