Televizor OLED Smart LG, 140cm, OLED55B9PLA, review

    LG OLED55B9PLA este un televizor din noua generatie absolut remarcabil, un model ce nu lasa loc de interpetare daca iti doresti calitate absoluta, imagini clare apropiate de perfectiune si o interfata de navigare cum numai cei de la Lg pot reusi prin WebOs 4.5. Experienta cinematografica de la tine acasa este expusa in mod direct prin intermediul ecranului generos de 140 cm, care are la baza un procesor grafic inteligent ce diferentiaza foarte bine detaliile de culoare pentru fiecare cadru in parte. Tehnologia OLED este in momentul de fata apogeul in privinta calitatii, un standard intalnit in cazul super televizoarelor prezente la evenimentele speciale de lansare, majoritatea cu preturi exorbitante. Televizorul OLED Smart LG OLED55B9PLA pare sa contrazica acest principiu, zilele acestea beneficiind de o reducere consistenta, fapt care il plaseaza in randul best buy, dn acest moment.
                   
Televizor OLED Smart LG, 140cm, OLED55B9PLA, 4K Ultra HD
                          
    Designul este unul unic impus de ramele care inconjoara ecranul fac din acest televizor sa arate ca o arma taioasa, marginile sunt atat de subtiri incat de la distanta par a fi armuri ascutite in care te-ai putea rani. Este extrem de subtire, ceea ce face posibila montarea televizorului mai aproape de perete. Acest ecran se potriveste perfect cu decoratiunile interioare, datorita tehnologiei sale de ultima ora. Luciul impus de materialele colorate in nuanta gri metalizat si negru fac din acesta sa exprime in mod concret ideea de eleganta si frumusete in casa ta. Standul central in forma de T rasturnat ofera o continuitate si siguranta in ceea ce priveste pozitionarea pe orice tip de suprafata. 

               

    Ca noutate pentru anul 2019, televizorul LG Smart OLED55B9PLA vine dotat cu noua tehnologie de recunoastere AI - Artificial Inteligence, ce adapteaza continutul si ofera utilizatorului recomandari privind continutul si setari optime pentru a beneficia de cea mai buna experienta. Sistemul este unul e-learning, invata pe parcurs si se adapteaza conform nevoilor utilizatorului, invata obiceiurile si ofera cele mai bune recomandari conform cu gusturile proprii. O alta noua tehnologie este integrarea sistemului de recunoastere vocal, ce permite trimiterea comenzilor prin viu grai, in engleza. Este interesanta acesta optiune daca vrei sa experimentezi Google Voice sau Lg Voice. 

     Cu ajutorul butonului central al telecomanzii ai acces rapid la interfata Smart, timpul de incarcare al acesteia este aproape instant, asta si datorita sistemului de operare propriu Web Os, exclusiv disponibil doar pentru televizoarele Lg. Se observa si faptul ca sistemul operat de catre cei de la Lg, Web Os a fost indelung testat iar acest lucru este vizibil prin timpul de acces foarte bun la orice aplicatie si modul intuitiv de utilizare a fiecarei functii. Printre aplicatiile predefinite, au fost incluse cele de continut video, HBO GO, Netflix, YouTube retele sociale, e-mail, blowsing online si multe alte jocuri. Lista nu se opreste aici, deoarece poti descarca multe altele, din aplicatia LG Content Store. Puterea de lucru este propulsata de procesorul intern Quad Core ce asigura fluenta navigarii rapide, dar si performante multiple in cazul aplicatiilor de gaming mai solicitante din punct de vedere al resurselor hardware. 

    Pe langa functia de televizor clasic, acesta se poate conecta cu usurinta la orice calculator personal sau consola de joc, avand chiar un mod dedicat de redare, "Professional Game Tv" ce permite redarea in calitate superioada a detaliilor de gameplay.

     Ecranul OLED de 140 cm beneficiaza de mai multe caracteristici de prelucrare automata a imaginii printre care: iluminare in PerfectBlack – amplifica nuanta de negru in imaginile redate, Perfect Colors – tehnologie ce implica managementul gamei largi de culori, Pixel Dimming – corectare la nivel de pixel in cazul imaginilor transmise slab calitativ, Ultra Luminance Supreme – imaginile sunt luminoase, mai clare si surprind mai bine culorile transmise, OLED master Engine – motor intern de prelucrare continua a imaginilor pentru a oferi imagini la o calitate cat mai apropiata de posibilitatile tehnice a televizorului, Resolution Upscaller – scalarea continul la rezolutie apropiata UHD, 4K Cinema HDR Effect – culorile prin viata, fiind definite expresiv pe partea de culoare, cald si rece, Active Noise Reduction – reduce pierderile de informatie in cazul scenelor ce se succed rapid. 4K Cinema HDR – HDR (High Dynamic Range) este noul standard pentru calitatea imaginilor. Acesta furnizeaza detalii delicate si culori realiste cu o gama mai larga de contrast. LG UHD TV accepta mai multe formate HDR, inclusiv HDR10 Pro si HLG Pro. Toate aceste sisteme vor lucra impreuna pentru a crea efectul de claritate si apropiere de imaginea de realitate, chiar si atunci cand transmisia oferita de operatorul de cablu nu este una tocmai de cea mai buna calitate. 

                 Televizor OLED Smart LG, 140cm, OLED55B9PLA, 4K Ultra HD

                            
    Tehnologia HDR este cea care imprima o noua realitate imaginii, astfel incat continutul sa fie optimizat pentru o experienta cat mai apropiata de cea din realitate. Calitatea HDR amplifica contrastul astfel incat tu sa te bucuri intotdeauna de o experienta de vizionare la calitate HDR. Pentru a experimenta acest efect HDR mai jos gasiti o poza care descrie in detaliu coloristic efectul HDR aplicat unei imagini transmise la televizor. Functia noua de vizualizare 360 grade integrata in webOS 4.5 iti permite sa te bucuri la maxim de video-urile sau fotografiile tale realizate in 360 grade cu telefonul mobil sau camera 360 dedicata. Poti chiar descarca de pe internet video-uri sau fotografii realizate in 360 grade pe care le poti vizualiza direct pe televizor. Unghiul de vizionare poate fi controlat dinamic cu ajutorul LG Magic Remote prin point & click, drag & drop iar cu ajutorul scroll-ului de pe telecomanda poti chiar controla zoom-ul de pe imagine.

                          Televizor OLED Smart LG, 139 cm, OLED55C9PLA, 4K Ultra HD
     Magic Zoom permite un zoom selectiv pe un subiect selectat cu ajutorul telecomenzii Magic Remote. Cu ajutorul acestei functii esti sigur ca vezi toate detaliile din zona ta de interes. Magic Zoom functioneaza pe orice sursa video si are diferite moduri de utilizare de la o lupa rotunda dinamica la un chenar ce poate fi pozitionat fix sau dinamic. Acum poti chiar sa inregistrezi doar continut marit cu Magic Zoom.

     Sistemul audio integrat Stereo Dolby ATMOS surprinde prin calitate si profunzime, acesta avand o putere totala de 40 W RMS. Caracteristicile superioare de sunet vor calibra sunetul pentru a rezona cat mai bine cu imaginile transmise de urmatoarele functii: Magic Sound Tuning, Smart Sound Mode, Clear Voice III, Sound Differencitaion, DTS, etc. Te poti conecta oricand cu un device cu bluetooth si reda muzica prin difuzoarele acestuia fara sa fie nevoie sa deschizi si ecranul.

      Televizorul poseda numeroase iesiri externe, la care poti atasa device-urile tale preferate de stocare sau cele de redare continut media automat astfel: are 3 intrari USB 2.0, intrare Scart, minijack casti si 4 porturi HDMI. In momentul in care il setazi pe modul Sleep acesta va intra dupa intervalul de tip ales in modul Stand By. Tot la capitolul conectivitate trebuie sa remarcam ca acesta beneficiaza de conexiune la internet prin LAN si Wi-Fi. 

      Deasemenea modul de economisire inteligent al energiei permite calibrarea luminozitatii ecranului la lumina de interior a camerei, limitand astfel efectul de lucire si compensare lumina, lucru care duce la un consum mai redus energetic. Slotul CI+ este si el prezent. Consumul nominal in timpul functionarii sale este de doar 107 W. In modul StandBy consumul sau scade la 0.5 W.

                       

      Puterea de procesare este marcata de prezenta unul procesor inteligent a9 Quad Core, de generatie a-2-a suficient de puternic pentru a duce in spate aplicatiile din interfara dar si zona de media si televizor. Aceste rapoarte sunt marcate printr-un timp de raspuns bun la accesul la aplicatii dar si prin timpul destul de mic atunci cand tu ca utilizatori treci de la un canal la altul. Cu ajutorul tehnologiei Network File Browsing ai posibilitatea sa partajezi directoare si fisiere in retea, care pot fi apoi vizualizate cu ajutorul televizorului OLED Lg. 

     Televizorul OLED Lg ofera un suport diversificat in ceea ce priveste interactiunea cu alte dispozitive mobile, atat prin conexiune bluetooth, Mirrorring, Miracast prin modulul de WiDi. Comenzile de la distanta pot fi preluate in modul manual cu ajutorul telecomenzii sau cu ajutorul functiilor de recunoastere vocala prin PTT (Push to Talk). Ecranul poate fi impartit in doua, sa contina zona de Smart, doua posturi tv simultan sau un post tv si ecranul unui dispozitiv mobil conectat. Este compatibil cu foarmatele de imagine in 360  surprinse de camerele VR, permite inregistrarea de continut si in acelasi timp poate fi programat din timp sa execute anumite actiuni pe care le doreste utilizatorul.

     In cazul in care vei rata una din emisiunile tale preferate, cu functia PVR, poti seta ca acesta sa inregistreze pe un HDD extern prin programare la ora si programul dorit. Pentru a simplifica modul de conectare la reteaua de cablu, acesta a fost prevazut si cu slot CI+. Deasemenea pentru pachetele de cablu personalizate poti folosi si functia Time Shifting ce iti permite sa derulezi mai usor continutul, pentru atinge punctele de interes vizate.

Recomandare:


      Este alegerea perfecta daca iti doresti un televizor performant capabil sa redea o imagine clara intr-un format superior OLED UHD disponibil la un pret foarte bun: Verifica oferta pret

      Primesti garantie 2 ani iar transportul este gratuit daca il comanzi de aici

      Deasemenea daca ai noroc, il poti achizitiona chiar la reducere de pret, pret la care consider ca este un best buy: Verifica pret redus

                          Televizor OLED Smart LG, 140cm, OLED55B9PLA, 4K Ultra HD

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Oala sub presiune electrica Tefal CY505E30 One Pot, review & pareri

Aparat de aer conditionat Daewoo DSB-F1281ELH-VK Inverter performante tehnice

TELEVIZOR SAMSUNG 43TU7092, performante (review)